BCR a acordat Supercom un credit de peste 5,5 milioane euro pentru gestionarea deseurilor

Data publicarii: 12-07-2010 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat societatii Supercom o finantare de peste 5,5 milioane euro in cadrul primului Proiect de gestionare a unui sistem ecologic integrat de colectare a deseurilor din Romania, a anuntat banca, luni, intr-un comunicat.

Creditul a fost acordat societatii Supercom in calitate de unic operator pentru gestionarea serviciilor publice de colectare si transport al deseurilor menajere in cadrul unui proiect din judetul Dambovita si va fi folosit pentru achizttionarea de utilaje de colectare si transport al deseurilor menajere.

"Proiectul din judetul Dambovita este unul de o importanta deosebita in dezvoltarea infrastructurii de mediu locale si pentru atingerea standardelor de mediu ale Uniunii Europene in privinta colectarii deseurilor. Credem ca acesta este viitorul si vom sprijini in mod special in continuare astfel de proiecte verzi", a spus Cristian Florin Saitariu, director executiv Directia Clienti Corporativi Mari, BCR.

Valoarea intregului proiect este de aproximativ 65 milioane euro, 75% din suma provenind din fonduri europene, iar diferenta este reprezentata de contributia locala asigurata dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI) contractat de Consiliul Judetean, se mai arata in comunicat.

In practica Uniunii Europene, gestionarea deseurilor este considerata o componenta specifica a serviciilor publice, careia i se da aceeasi importanta ca si alimentarii cu apa si energie sau asigurarii cailor de transport. Planificarea gestionarii deseurilor este un proces continuu, care se reia si se adapteaza conditiilor noi aparute in timp, realizarile evaluandu-se periodic.

Planul Regional de Gestionare a Deseurilor este un instrument de planificare pe baza caruia se poate obtine asistenta financiara si suport din partea Uniuni Europene. Planul Regional de Gestionare Deseuri are drept scop conformarea tuturor regiunilor la cerintele legale referitoare la gestionarea deseurilor municipale si asimilabile, generate atat in mediul urban, cat si rural, in vederea imbunatatirii conditiilor de mediu.

Elaborat in baza prevederilor legislative europene si nationale, Planul Regional de Gestionare a Deseurilor transpune la nivel regional obiectivele Strategiei nationale de gestionare a deseurilor. Scopul acestui document este sa promoveze cooperarea intre autoritatile locale si cele judetene pentru a crea si dezvolta un sistem integrat de management al deseurilor care sa inlocuiasca actualul sistem, ineficient atat din punct de vedere economic, cat si al protectiei mediului. Se urmareste ca in acest mod, sa fie identificate o serie de solutii durabile, adaptate particularitatilor fiecarei regiuni, care sa asigure indeplinirea tintelor nationale si obligatiilor pe care Romania si le-a asumat.

BCR gestioneaza active de peste 16,4 miliarde euro si are in prezent o retea de 668 de unitati de retail, pentru populatie si microintreprinderi, precum si 48 de centre de afaceri corporate, dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS, respectiv peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: