Toyota despre sistemele de acceleratie: Americanii au incurcat pedalele

Data publicarii: 15-07-2010 | Auto

Conducerea companiei Toyota a anuntat ca inspectiile realizate in cazul a peste 2.000 de automobile au aratat ca sistemele de franare nu au avut problem si ca este vorba despre greseli de manevrare ale autoturismelor, transmite Reuters.

Purtatorul de cuvant al Toyota, Mike Michels, a spus ca producatorul a pus la dispozitia autoritatilor rapoarte privind aceste inspectii.

Declaratia a fost facuta dupa ce presa internationala a relatat ca unii dintre soferii care au reclamat defectiuni la sistemele de franare ale autoturismelor Toyota au apasat pedala de acceleratie in locul celei de franare, fapt confirmat si de testele efectuate de autoritatile americane, potrivit unor surse oficiale.

Departamentul american pentru transport nu a confirmat informatiile.Autoritatile americane investigheaza daca exista sau nu probleme cu sistemele de franare si acceleratie ale autoturismelor Toyota, dupa ce au fost inregistrate 89 de accidente soldate cu morti din 2000, accidente care pot fi legate de o posibila defectiune a sistemelor de acceleratie.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: