Discriminare pe piata muncii. Desi sunt mai bine pregatite decat barbatii, femeile castiga mai putin

Data publicarii: 16-07-2010 | HR/Cariere

In mediul rural, 85 la suta dintre romani spun ca locul femeii e la cratita. Ca sa contrazica mentalitatea, romancele vor calificare si vaneaza joburi de bone, ingrijitoare sau maseuze

Femeile reprezinta aproximativ 60% din totalul absolventilor de universitati din UE, dar ponderea lor in diplome de stiinta si tehnologie ramane scazuta. In plus, cu cat o femeie este mai pregatita din punctul de vedere al ocupatiei, ea prefera sa ocupe un loc de munca intr-o companie decat sa-si deschida o afacere proprie. In plus, femeile sunt in continuare mai prost platite decat barbatii cu cel putin 15 procente, chiar daca se afla pe posturi similare.

Dificultatea mentinerii unui echilibru intre profesie si viata de familie constituie unul dintre principalele obstacole in calea avansarii femeilor la locul de munca si in cariera. Datele sunt incluse intr-un raport al Fondului Social European care a analizat principalele motive ale discriminarii si politicile aplicate de statele europene pentru a le preveni.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: