Statele Unite nu au scapat de criza: peste un milion de americani, in pericol sa-si piarda casele

Data publicarii: 16-07-2010 | International

Rezerva federala a revizuit in scadere, de la 3,2% la 3%, previziunile sale de crestere a economiei americane. Banca centrala anticipeaza un ritm mai lent de redresare a pietei fortei de munca

Ce se va intampla in semestrul doi in SUA? Pentru prima data in acest an, Rezerva federala a revizuit in scadere prognozele sale de crestere. Constatand o usoara incetinire a ritmului de relansare, expertii bancii centrale au ajustat pronosticul lor de crestere a Produsului Intern Brut (PIB) inscris intr-un coridor de 3%-3,5%, comparativ cu precedentele previ-zi-uni, de 3,2% - 3,7%.

Vanzarile de retail s-au degradat in iunie pentru a doua luna consecutiv, Departamentul pentru comert anuntand un declin de 0,5%, dupa scaderea de 1,1% inregistrata in luna mai. Unul dintre motive il reprezinta reducerea cu 2,3% a incasarilor realizate de dealerii auto si benzinarii, alte cauze fiind ieftinirea pe-trolului si cresterea dolarului. Totusi, comparate cu datele din iunie 2009, vanzarile de retail au urcat cu 4,8%.

Integral in Financiarul

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: