Ilie Serbanescu, fost ministru al Reformei: 70 la suta din banii de la FMI se duc in bancile straine

Data publicarii: 16-07-2010 | Finante-Banci

Analistul economic Ilie Serbanescu spune ca o parte importanta din imprumutul de la FMI a fost dat bancilor prin reducerea rezervelor minime obligatorii de catre Banca Nationala a Romaniei

Apocaliptic sau realist? Aceasta a fost intrebarea multora in ceea ce il priveste pe Ilie Serbanescu, analist economic si fost ministru al Reformei in guvernarea Ciorbea. Cert este ca multe dintre previziunile sale, facute "La masa Adevarului" in urma cu doi ani, s-au adeverit. Spectrul prabusirii economice a Romaniei, dupa boom-ul din perioada 2004-2008, capata astazi contur.

Adversar declarat al creditarii "doar cu buletinul" intr-o tara care nu produce mai nimic, Ilie Serbanescu spune ca in prezent decontam greselile facute vreme de 20 de ani. El crede ca autoritatile romane nu mai au putere decizonala deoarece statul este slab si ca aceasta a fost preluata de catre capitalului strain din tara noastra. De altfel, Ilie Serbanescu sustine ca 70% din imprumutul de la FMI a ajuns la bancile straine prezente in Romania, in urma unui acord fara precedent cu Fondul.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: