Nepotism legiferat prin contractul de munca: Rudele salariatilor Hidroelectrica au prioritate la angajare

Data publicarii: 16-07-2010 | Actualitate

Daca la un concurs de angajare participa o ruda a unui angajat si inca cineva care nu are vreo legatura cu societatea iar acestia au rezultate "sensibil egale", atunci primul are toate sansele sa fie incadrat

Rudele angajatilor din compania de stat Hidroelectrica nu-si fac griji ca nu vor putea gasi de munca. Au oricand o poarta deschisa la principalul producator de energie al tarii care are prevazut in contractul colectiv de munca, ca, la un concurs de angajare, au prioritate rudele de gradul unu ale salariatilor Hidroelectrica - sot, sotie, copii. Iata ce se prevede in respectivul paragraf: "In cazul in care pentru ocuparea unui loc de munca vor fi mai multi candidati cu rezultate sensibil egale, la concurs se va tine cont de urmatoarea ordine de preferinta: candidatii sunt membrii familiilor salariatilor Hidroelectrica (sot, sotie, copii)".

Documentul citat nu precizeaza ce inseamna "rezultate sensibil egale" si nici nu doreste nimeni sa explice printr-un canal oficial, dupa cum arata Bihoreanul.ro, publicatia care a tratat, pe larg, acest subiect.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: