Eureko: Rata intarzierii platilor catre fondul de pensii facultative a ajuns la 25-30 la suta

Data publicarii: 20-07-2010 | Finante-Banci

Aproximativ 25-30% dintre clientii fondului de pensii facultative (pe pilonul III) administrat de Eureko inregistreaza intarzieri la plata contributiilor, pe fondul crizei economice si al scaderii veniturilor, a declarat luni directorul general al Eureko Pensii, Besim Jawad.

"Rata intarzierii platilor catre fondul de pensii facultative a ajuns la 25-30%. Nu stim cand si daca acesti clienti vor mai relua platile", a mentionat Jawad.

El a adaugat ca este nevoie de deductibilitate totala pe pilonul III, astfel incat angajatorii sa fie stimulati sa ofere ca beneficii pensii facultative in pachetul salarial.

"Piata pensiilor facultative s-a reprofilat si a devenit una de retail, din cauza crizei economice, desi a fost creata sa fie in marea ei parte una corporate. Astfel, comportamentul participantilor este unul mai putin constant, de aici rezultand conturile goale sau chiar suspendate", a mai spus seful Eureko Pensii.

Eureko Pensii ocupa locul al saselea pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II), cu active nete de 182,48 milioane lei la sfarsitul lunii iunie si 357.025 de clienti. Pe pilonul III, Eureko Pensii administreaza fondul Eureko Confort, cu 3.142 de clienti si active nete de 940.716 lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: