Comerciantii de bijuterii, in dificultate. Vanzarile au scazut cu 50 la suta

Data publicarii: 20-07-2010 | Diverse

Comerciantii de bijuterii sunt cu afacerile la pamant. In unele cazuri, vanzarile au scazut cu 50% de anul trecut pana acum. Asa ca, tot mai multi proprietari, incearca sa isi deschida si cate un amanet in locul unde vand bijuteriile. Acolo, tranzactiile la casele de amanet au crescut cu 30%.

Vanzarile au scazut din cauza ca pretul aurului s-a dublat. Proprietarii magazinelor de bijuterii rar mai vad clienti in magazinele lor. Singurii care mai vin sa cumpere bijuterii sunt cei care cauta verighete pentru nunta. In schimb activitatea la amanet este tot mai intensa. Patronii incheie zi de zi contracte noi cu oamenii care nu mai au bani sa isi achite datoriile. Proprietarii unui magazin de bijuterii spun ca tranzactiile la casa
 de amanet au crescut cu 40% de la inceputul anului.

Doamna Nuti, bijutier din Targoviste, isi iubeste mult meseria. A deschis primul magazin in urma cu 10 ani. Acum are sapte, insa inchide trei. "Nu ne mai permitem sa aducem de afara, doar ce ne permintem sa facem, ce putem sa lucram in atelier, sa supravietuim", a declarat Nuti Balaceanu - bijutier si proprietar magazin bijuterii.

Si chiar daca nu si-a dorit niciodata o casa de amanet, acum a deschis una. Doar ca sa poata face rost de materie prima de la clientii care nu-si mai pot plati ratele. "De 2 luni de zile am casa de amanet, e singura solutie de a mai achizitiona aur. Eu il bag in prelucrare si fac obiecte pentru vitrina, asta este singura solutie", spune Nuti Balaceanu.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: