Ofensiva cartilor digitale: Libraria online Amazon vinde mai putine carti tiparite decat electronice

Data publicarii: 20-07-2010 | Diverse

Libraria pe internet americana Amazon a vandut in ultimele trei luni mai multe carti in format eletronic decat carti clasice tiparite, relateaza marti editia electronica a Die Welt si Die Presse.

La fiecare 100 de carti tiparite s-au cumparat de pe renumitul site american 143 de carti electronice pentru dispozitivul E-book-reader Kindle, a dezvaluit luni Amazon in Statele Unite ale Americii. Numai luna trecuta raportul a ajuns la 180 de carti virtuale la 100 de carti din hartie, chiar daca a crescut si numarul de carti tiparite vandute.

In prima jumatate a anului 2010, a crescut de peste trei ori numarul de carti electronice vandute, a explicat compania, fara a oferi insa cifre absolute.

Evolutia actuala este 'uimitoare', a explicat directorul Amazonului, Jeff Bezos. Libraria online vinde carti tiparite de 15 ani, iar carti digitale de numai doi ani si noua luni. Unul din motivele acestei cresteri semnificative din ultimele saptamani este, in opinia managerului, scaderea pretului aparatului Kindle de la 21 iunie, de la 259 de dolari la 189 de dolari, sub presiunea concurentei platformei iPad a producatorului Apple, pe care pot fi citite de asemenea carti.

Nici numarul platformelor de citit Kindle comercializate nu a fost facut public de firma americana, ea indicand totusi ca gadgetul a devenit cel mai popular produs vandut de Amazon pe internet.

Comparatia intre cele doua tipuri de carti nu include cartile digitale oferite gratuit cititorilor si nici cartile tiparite de buzunar.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: