Videanu: Observatorul Preturilor, platforma de informare si de reglare a pietei

Data publicarii: 20-07-2010 | Politica

'Observatorul Preturilor' va fi o platforma corecta de informare a opiniei publice in ideea a stopa tendintele de abuz intr-o perioada mai dificila, dar care va oferi si posibilitatea autoritatilor de a interveni, a declarat, marti, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, la un post privat de televiziune. "Acest proiect este un element suplimentar de reglare a pietei si de stopare a tentativei de abuz. Preturile vor fi afisate pe Internet, dar si prin structurile de protectie a consumatorului. Un consultant al ANPC va studia evolutia preturilor in piata pentru veridicitatea informatiei, astfel incat sa se practice o concurenta loiala in comertul cu amanuntul", a precizat Videanu.

Acesta a spus ca, deocamdata, nu are o evaluare a costurilor implementarii acestui proiect, mentionand ca va fi un serviciu contractat prin licitatie publica si pentru care nu se va crea niciun post in plus .
'S-ar putea sa coste Guvernul bani in plus, dar nu avem evaluarea. S-ar putea sa facem aceasta doar cu protectia consumatorilor si sa nu coste nimic', a subliniat Videanu, adaugand ca 'acest 'Observator al preturilor' a functionat extraordinar in Grecia, in conditiile in care, la numai trei luni de la introducere, preturile au scazut cu 7 procente".

Potrivit sursei citate, prin introducerea acestui proiect statul nu va interveni in politica comerciala a societatilor, fiind doar o masura administrativa care grabeste piata sa se poate regla.

Saptamana trecuta, ministrul Economiei a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze un "Observator al preturilor", prin intermediul caruia va monitoriza evolutia preturilor pe piata, ca urmare a majorarii TVA.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: