Bancherii nu au cerut BNR diminuarea expunerilor pe Romania in discutiile de luni seara

Data publicarii: 21-07-2010 | Finante-Banci

Surse din piata bancara au declarat pentru NewsIn ca discutiile cu usile inchise de la banca nationala (BNR) de luni seara nu s-au axat pe reducerea expunerilor pe Romania ale bancilor cu capital strain, insa intalnirea de la Bruxelles de joi cu reprezentantii FMI ar putea furniza unele surprize.

Reprezentantii celor mai mari noua banci locale cuprinse in Acordul de la Viena, dar si ai unor institutii cu active nete mai mici, s-au intalnit luni seara la banca nationala la invitatia guvernatorului Mugur Isarescu. Discutiile s-au axat pe starea economiei, dar si a unor indicatori bancari, in prezenta ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Nu a fost vorba de intentia vreunei banci de a-si diminua expunerile pe Romania", a declarat pentru NewsIn un bancher. Conform aceleiasi surse, insa, daca vreuna din bancile-mama va decide la Bruxelles sa-si diminueze expunerile pe Romania, "va face public ulterior" acest lucru.

Potrivit altei surse prezente la intalnire, nici o banca nu a adus in discutie micsorarea expunerilor. "Ma indoiesc ca si-ar diminua cineva expunerile. Daca esti aici, in Romania, esti aici ca sa faci bani, nu?," a declarat sursa citata.

Alti patru bancheri prezenti la discutii si contactati de NewsIn s-au abtinut de la orice comentarii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: