Oferta certificatelor de trezorerie grecesti a fost suprasubscrisa de 3,85 ori

Data publicarii: 21-07-2010 | International

Marti Grecia a emis certificate de trezorerie scadente la 13 saptamani in valoare de 1,95 miliarde de euro, raportul cerere/oferta depasind nivelul saptamanii trecute, pe fondul incurajarilor venite din partea Uniunii Europene in lupta guvernului grec pentru reducerea deficitului bugetar.

Marti Grecia a emis certificate de trezorerie scadente la 13 saptamani in valoare de 1,95 miliarde de euro, raportul cerere/oferta depasind nivelul saptamanii trecute, pe fondul incurajarilor venite din partea Uniunii Europene, care a decis sa acorde suficient spatiu de manevra guvernului grec in lupta pentru reducerea deficitului bugetar, informeaza Bloomberg.

Oferta titlurilor a fost suprasubscrisa de 3,85 ori, fata de ultima licitatie, cand cererea pentru certificatele scadente la 26 de saptamani a depasit de 3,64 ori oferta, conform datelor publicate marti de autoritatile elene. Titlurile au fost vandute la un randament de 4,05%. Aceasta  a fost cea de-a doua emisiune de succes a Greciei de la primirea pachetului de ajutorare din partea UE in luna mai a acestui an.

"Ultima emisiune de titluri a conferit pietei o unda de speranta in puterea Greciei de a-si reveni", a declarat Glenn Marci, strateg in cadrul DZ Bank de la Frankfurt, inainte de incheierea licitatiei. "Sunt pe drumul cel bun, dar va fi un proces lent si de durata", a adaugat strategul.

Grecia se lupta sa recastige increderea investitorilor dupa reducerile bugetare, intarzierea pensionarii si cresterea taxelor aplicate de cabinetul primului ministru George Papandreou cu scopul de a reduce unul din cele mai mari deficite bugetare ale zonei euro. Confederatia Generala a Muncii, cea mai mare organizatie sindicala din Grecia a cazut de acord saptamana trecuta cu autoritatile elene asupra unui pachet de masuri sociale pe trei ani, care include inghetarea salariilor bugetarilor in 2010.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: