Bancile au creat pachete speciale pentru clientii care au probleme la plata ratelor

Data publicarii: 21-07-2010 | Finante-Banci

Tot mai multe banci incearca sa vina in intampinarea clientilor care se afla in dificultate de plata a ratelor. Dupa ce salariile s-au redus - atat la stat cat si la privat - bancile risca sa nu mai incaseze ratele deloc. Asa ca au cautat solutii ca sa mai recupereze cate ceva de la clientii ajunsi in impas.

Bancile au incercat sa se adapteze, asa ca au creat pachete speciale pentru clientii care au probleme la plata ratelor. De exemplu, BCR a anuntat ca va accepta ca, timp de de sase luni, clientii afectati de taierile de salarii sa plateasca ratele la jumatate.

Dupa ce totul va reveni la normal, banca va recalcula ratele si va recupera banii de la clienti pe perioada urmatoare. Si alte baci au luat decizii asemanatoare. UniCredit are doua variante pentru datornici. Fie platesc doar 60% din rata pe o perioada de un an, fie isi prelungesc perioada de achitare a creditului.

Si clientii BRD au posibilitatea sa isi prelungeasca termenul de achitare. Oricum ar fi, toate masurile bancilor au si un cost - in final clientii vor da mai multi bani inapoi.

Taierile de salarii din sistemul bugetar si cel privat i-au facut pe bancheri sa caute solutii pentru a lua banii de la datornici. Astfel, clientii cu probleme au posibilitatea sa achite numai jumatate din rata lunara pentru o perioada de sase luni.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: