Inspectorii fiscali au stabilit, in iunie, sume suplimentare la buget de 907,7 milioane lei

Data publicarii: 21-07-2010 | Economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul organelor de inspectie fiscala din cadrul structurilor teritoriale si centrale, a efectuat in iunie 9.670 de actiuni la contribuabili persoane fizice si juridice, in urma carora a stabilit sume suplimentare la bugetul general consolidat.

"In urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de 907.737.563 lei si diminuata pierderea fiscala cu suma de 88.758.645 lei", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de ANAF.

Totodata, pentru deficientele constatate inspectorii au aplicat 2.123 de amenzi contraventionale in suma totala de aproape 4,45 milioane lei si au inaintat organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor 346 de sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 516 milioane lei.

In vederea asigurarii colectarii creantelor fiscale, organele de inspectie fiscala au dispus masuri asiguratorii (sub forma popririi asiguratorii si sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile si/sau imobile proprietate a debitorului, precum si asupra veniturilor acestuia) la 403 contribuabili pentru 317,15 milioane lei.

De asemenea, in luna iunie a fost continuata actiunea de impunere a persoanelor fizice care au efectuat tranzactii imobiliare, fiind efectuate 155 de verificari (96 de controale inopinate si 59 de inspectii fiscale), in urma carora au fost stabilite sume suplimentare reprezentand TVA de 41,8 milioane lei. Pentru continuarea cercetarilor de catre organele abilitate, au fost inaintate patru sesizari penale pentru un prejudiciu de 580.322 lei si au fost instituite 34 de masuri asiguratorii pentru suma de 10,9 milioane lei.

"Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si, respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip 'fantoma', efectuarea de tranzactii fictive", se mai arata in comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: