Asirom se asteapta la daune de cel putin 4 milioane euro, ca urmare a inundatiilor

Data publicarii: 21-07-2010 | Afaceri

Asirom Vienna Insurance Group (VIG) a avizat 1.030 de dosare pana in prezent, deschise ca urmare a inundatiilor din ultima perioada, pentru care a constituit rezerve de dauna de peste 4,1 milioane euro, a anuntat compania.

In ultimile saptamani, Asirom a acordat despagubirile solicitate in peste 30% dintre dosarele de dauna primite.

"Am vizitat cateva dintre judetele cele mai afectate de inundatii, precum Bacau, pentru a vedea care sunt nevoile de prim moment si a urgenta toate procedurile necesare. (...) Comparativ cu evenimentele similare din anii trecuti, anul acesta am constatat o crestere destul de importanta a numarului celor care si-au asigurat locuintele si bunurile impotriva calamitatilor precum inundatiile", a declarat director general Asirom, Boris Schneider, in timpul vizitei sale in comuna Saucesti, judetul Bacau.

Saptamana aceasta, oficialii companiei sunt prezenti in comunele Saucesti, judetul Bacau si Radauti, judetul Suceava, se arata in comunicat.

Conform statisticilor oficiale, inundatiile au avariat peste 6.300 de locuinte, intre judetele afectate numarandu-se Bacau, Botosani, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Olt, Suceava, Teleorman si Tulcea, iar pagubele la nivel national se ridica la sute de milioane de euro. 

Asirom este membra a Vienna Insurance Group din 2007. Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life si Asirom. La finalul anului trecut, grupul francez de asigurari Axa a intrat in negocieri pentru preluarea Omniasig Life.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: