Chiriile scad vertiginos in toata Romania. Proprietarii accepta acum aproape orice oferta a chiriasului

Data publicarii: 23-07-2010 | Imobiliare

Chiriile scad in toata tara cu o viteza uluitoare. Din cauza taierilor de salarii si a scumpirilor din ultima perioada, din ce in ce mai putini isi pot permite acoperisul de deasupra capului. De frica sa nu ramana cu locuintele goale, proprietarii accepta acum aproape orice oferta a chiriasului.

In urma cu doi ani, proprietarul unui apartament cerea o chirie de 450 de euro, acum a redus-o la 250 de euro. Chiar si asa, chiriasii vor renunta si se vor muta la un confort mai redus in favoarea unui pret mai bun

Asa vrea sa faca si Bianca. Este studenta in Pitesti si imparte cu o colega un apartament cu doua camere. Plateste lunar peste 150 de euro, doar partea ei. Acum cauta ceva mai ieftin. S-a gandit ca poate imparti cu prietena ei si o garsoniera.

Nici proprietarilor nu le este prea bine in aceasta perioada. Nicolae Paunescu are patru apartamente in Bucuresti. Trei dintre ele sunt ocupate de chiriasi. A fost nevoit sa renegocieze toate contractele cu ei, pentru ca, altfel ar fi ramas fara clienti. Si a negociat atat de mult incat, acum, mai primeste doar jumatate din banii pe care ii lua.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: