Dupa ce a dat banca in judecata, un pitestean plateste in prezent jumatate din rata de acum un an

Data publicarii: 26-07-2010 | Finante-Banci

Si bancile mai pierd uneori. Un barbat din Pitesti plateste acum o rata la jumatate fata de cea de acum un an, dupa ce a dat
 banca in judecata. Omul s-a dus in instanta pentru ca rata ii crescuse cu peste 30% cand dobanda a devenit variabila. Zeci de romani i-au urmat deja exemplul si cer schimbarea contractelor.

Marian Toma a lucrat 10 ani in sistemul bancar, iar acum trei ani a luat un credit in euro, pentru locuinta. Primul an a platit o dobanda fixa de 6,95% pe an. Din al doilea an, dobanda a devenit variabila si a sarit la 10,4 la suta, iar rata a crescut cu aproape 400 de euro. Desi indicele dobanzii de referinta pentru creditele in euro, Euribor, la trei luni era la mai putin de 1% .

Pitesteanul a depus o plangere la Protectia Consumatorilor, banca a fost amendata pentru ca nu a explicat in contractul de credit ce inseamna, practic, aceasta dobanda, insa contractul a ramas neschimbat.

"Din punctul de vedere al bancii a aparut ulterior formularea dobanda de referinta BCR, cuvant BCR care nu se gaseste nicaieri in contractul de credit. Din punctul meu de vedere nu poate fi decat Euriborul, dobanda pietei euro", a spus Marian Toma.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: