Analistii avertizeaza: Fantoma unei noi recesiuni bantuie America

Data publicarii: 26-07-2010 | International

Peste 100 de banci in faliment in 2010, piata imobiliara inca infirma, somajul care se incapataneaza sa ramana la niveluri ridicate, lipsa de incredere a consumatorului si productia industriala care se dezvolta greoi ameninta economia Statelor Unite si ii determina pe oficiali sa fie tot mai pesimisti in declaratii, analizeaza presa britanica recesiunea din America.

SUA au dat tonul crizei si tot de la americani pareau ca vin primele semne ale trecerii recesiunii, insa specialistii se tem ca sunt posibile ale valuri ale crizei.

Ben Bernanke, cel mai puternic bancher central din lume,  a declarat de curand ca perspectivele economice ale Americii sunt "neobisnuit de incerte". Declaratia sa, transpusa in limbajul bancilor centrale, subliniaza o ingrijorare apasatoare ca Statele Unite se indreapta catre o noua runda de recesiune.

"Nu e de mirare ca Ben Bernanke, cel mai puternic bancher central din lume, parea un om ingrijorat cu ocazia discursului semianual sustinut recent in fata Congresului Statelor Unite, in care a abordat situatia economiei americane", scrie The Guardian, citat de Mediafax.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: