Cati bani ne scot din buzunar romanii care fraudeaza sistemul de asistenta sociala

Data publicarii: 26-07-2010 | Economie

Zeci de mii de romani fraudeaza sistemul de asistenta sociala cu aproximativ 36 de milioane de euro pe luna. Bilantul este provizoriu si cu tendinte de crestere.

Reevaluarea tuturor tipurilor de ajutoare sociale, proces aflat in plina derulare, scoate deja in evidenta faptul ca un numar insemnat de romani au profitat de slabiciunile sistemului si de autoritatile corupte pentru a incasa ilegal bani de la stat.

Extrapoland rezultatele obtinute pana acum din verificari, "Adevarul" a calculat cam cat plateste un contribuabil onest pentru lenea si hotia celor care prefera sa traiasca pe banii statului. Fiecare salariat roman contribuie lunar cu aproximativ 8,4 euro la sumele pe care le primesc necuvenit cei care au reusit sa pacaleasca sistemul de protectie sociala.

Un euro se duce lunar pentru indemnizatiile persoanelor incadrate ilegal ca avand dizabilitati, 0,65 euro merg spre cei care beneficiaza nemeritat de Venitul Minim Garantat, iar 6,74 euro intra in buzunarele falsilor pensionari pe caz de boala.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: