Angajatii acceseaza retelele sociale la locul de munca, desi companiile la care lucreaza interzic acest lucru

Data publicarii: 26-07-2010 | HR/Cariere

Jumatate dintre utilizatorii retelelor sociale recunosc faptul ca, cel putin o data pe saptamana, ignora politicile companiei la care lucreaza, care le interzice utilizarea acestora, in timp ce sapte la suta dintre cei ce acceseaza Facebook petrec, in medie, 68 de minute pe zi jucand online 'FarmVille', se arata in cercetarea semestriala Cisco Security Intelligence Operations (SIO), publicata de compania Cisco.

Conform SIO, jocurile online castiga teren, iar sapte la suta din numarul de utilizatori care acceseaza Facebook petrec, in medie, 68 de minute pe zi jucand popularul joc interactiv 'FarmVille'.

Locul al doilea in acest top este ocupat de 'Mafia Wars', cu cinci la suta dintre utilizatori ce petrec pana la 52 de minute pe zi/utilizator, in timp ce 'Cafe World' a fost jucat de patru la suta dintre utilizatori, cu o medie de 36 de minute pe zi.

Pe fondul acestei situatii, infractorii online dezvolta diverse metode de a livra malware prin intermediul acestor jocuri.

Pe de alta parte, cercetarea Cisco releva faptul ca 50 la suta dintre cei care au conturi deschise in retelele sociale recunosc ca ignora, cel putin o data pe saptamana, politicile companiei care le interzic utilizarea uneltelor de socializare online. In acelasi timp, 27 la suta dintre cei chestionati au spus ca schimba setarile dispozitivelor companiei pentru a accesa aplicatiile interzise.

Cisco, liderul mondial in echipamente si solutii pentru retele de comunicatii, ce transforma modalitatile in care oamenii interactioneaza, comunica si colaboreaza, sarbatoreste anul acesta 25 de ani de inovatie tehnologica, excelenta operationala si responsabilitate sociala corporatista.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: