Guvernul lucreaza la un act normativ privind taxarea suplimentara a averilor mari, anunta Boc

Data publicarii: Astazi, 27-07-2010 | Finante-Banci

Guvernul are in lucru un proiect de act normativ care urmareSte taxarea suplimentara a averilor mari, ce are la baza propunerea UNPR, a anuntat luni premierul Emil Boc.

"Avem in analiza un proiect care porneSte Si de la ceea ce colegii de la UNPR au spus Si care porneSte Si de la o realitate romaneasca privind faptul ca foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reala. Din acest punct de vedere exista Si in acordul cu FMI o prevedere care ne conduce la realizarea unui asemenea proiect, el este la stadiul tehnic in momentul de fata. (Proiectul n.r.), cred eu, va aduce importante resurse financiare in bugetul statului", a declarat Boc la RRA.

Premierul a precizat ca propunerea UNPR reprezinta "o baza de pornire", dar ca exista Si alte variante de lucru. "Ministerul Finantelor va prezenta o forma completa", a spus el.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat la inceputul saptamanii trecute ca formatiunea sa va depune in Parlament, in cursul aceleiaSi saptamani, proiectul de Lege privind impozitul de solidaritate, care va intra in dezbatere fie dupa 1 septembrie, fie intr-o sesiune extraordinara. Potrivit lui Oprea, impozitul pe averea afisata ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri intre 2 si 3 miliarde de euro. ''Concret, aproximativ 300.000 de oameni vor plati o suma medie anuala de 10.000 de euro, fiecare, ca impozit pe avere. In viziunea noastra, acest impozit trebuie sa functioneze pe o perioada determinata, de trei ani", a spus Oprea. El a precizat ca banii obtinuti ar trebui sa fie dirijati catre pensii, pentru echilibrarea bugetului.

NewsIn