Jeffrey Franks: Nici o banca nu a spus ca vrea sa isi reduca expunerea in Romania

Data publicarii: Astazi, 27-07-2010 | Finante-Banci

Nu ne asteptam ca bancile cu capital strain sa isi reduca expunerea in Romania, a declarat, luni seara, seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, dupa discutiile cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

"Nu am avut semnale de la nici o banca in privinta unei eventuale dorinte de a-si reduce expunerea in Romania, iar in urma convorbirilor de la Bruxelles au posibilitatea unei alocari mai flexibile a resurselor ceea ce reprezinta o situatie normala", a precizat Franks.

Seful misiunii FMI a mai adaugat ca "acum nu se discuta problema unui nou imprumut deoarece actualul acord Stand-By mai este valabil inca noua luni. Vom discuta, insa, maniera in care vom aborda problema unui nou imprumut deoarece guvernul de la Bucuresti si-a exprimat dorinta de a continua colaborarea cu FMI. Ar fi insa prematur sa discutam acum un nou acord".

Jeffrey Franks a apreciat discutiile cu conducerea BNR ca fiind foarte productive, atat in ceea ce priveste situatia generala a economiei cat si politicile monetare, dar si situatia din sectorul financiar-bancar.

"Nu am intrat in detalii privind taxele, inclusiv cota unica, si nici in ceea ce priveste veniturile bugetare. Aceste discutii au loc acum intre expertii FMI si cei ai Ministerului Finantelor Publice care abordeaza si problema deficitului bugetar", a mentionat Franks.

Integral in Agerpres