Cat va scadea economia anul acesta?

Data publicarii: Astazi, 27-07-2010 | Economie

Cifrele avansate de analisti se invart in jurul unei contractii de 3%. Anul viitor, in cel mai bun caz putem spera la o stagnare. ING: Exista o serie de indicatori care vor avea un impact negativ si asupra cresterii economice de anul viitor

Continuarea acordului cu FMI necesita sacrificii, care se vor manifesta printr-o scadere economica de 2,5% in acest an, iar in 2011 o stagnare a PIB ar putea fi considerata o evolutie buna, anticipeaza economistii de la Capital Economics Londra. "Intr-un contrast flagrant cu evenimentele recente din Ungaria, masurile fiscale de austeritate anuntate de guvernul roman au mentinut pana acum pe linia de plutire acordul cu FMI, insa vor necesita sacrificii.

Anticipam acum o contractie economica de 2,5% in acest an si credem ca, daca economia Romaniei va stagna in 2011, se va putea considera o evolutie buna", se arata intr-o analiza efectuata de Neil Shearing, senior emerging markets economist si David Oxley, emerging markets economist la Capital Economics.

Integral in Curierul National