Top 10 al lucrurilor care sunt mai accesibile decat acum 10 ani

Data publicarii: Astazi, 27-07-2010 | Diverse

Toata lumea observa cand preturile explodeaza, dar atunci cand scad nimeni nu baga de seama. Printre prioritatile unei familii tipice americane, pe primele locuri se situeaza costurile de sanatate si educatie. O preocupare permanenta o reprezinta si costul energiei, mai ales atunci cand creste. Insa, majoritatea consumatorilor nu realizeaza ca zeci de produse si servicii se ieftinesc zi de zi, mai ales in aceasta perioada de criza.

Inflatia globala in 2010 este de doar 2%, dupa o scadere record a preturilor in 2009, potrivit U.S. News. Unii economisti sunt de parere ca deflatia reprezinta un risc mai mare pentru economie decat inflatia, deoarece scaderea preturilor este mult mai greu de controlat.

Insa, pentru un moment, consumatorii se bucura de o serie de bunuri ieftine, datorita importurilor low-cost, a schimbarilor tehnologice rapide, precum si scaderea cererii pentru unele lucruri. Pentru a determina cele mai importante scaderi de preturi, s-au analizat date primite de la Biroul de Statistica a Muncii cu privire la 211 categorii care compun indicele preturilor de consum, cea mai folosita modalitate de masurare a inflatiei, conform U.S. News.

In ultimii 10 ani, costul de bunuri si servicii, in aproximativ 60 dintre aceste categorii a scazut, in timp ce inflatia globala a fost de aproximativ 28%, sau 2,8% pe an.

Integral in Curierul National