Topul celor mai bine platiti sefi ai deceniului: CEO-ul Oracle, pe locul intai

Data publicarii: 28-07-2010 | International

Fondatorul si directorul general executiv al grupului Oracle este cel mai bine platit CEO al unei companii listate la New York din ultimii zece ani. Larry Ellison a fost remunerat in aceasta perioada cu 1,84 miliarde de dolari, arata o analiza a Wall Street Journal (WSJ).

Pe cel de-al doilea loc al clasamentului se afla seful IAC/InterActive si Expedia.com, Barry Diller, cu un venit de 1,14 miliarde de dolari. Acesta este urmat de directorul general al Occidental Petroleum, Ray Irani, remunerat cu 857 milioane de dolari.

Steve Jobs, supranumit si "creierul" Apple, ocupa pozitia a patra in clasament, dupa ce in ultimii zece ani a incasat 749 milioane de dolari. Top 5 este incheiat de un CEO din industria financiara, Richard Fairbank, seful Capital One Financial Corp., cu venituri de 569 milioane de dolari.

Potrivit WSJ, numai patru dintre cei mai bine platiti directori generali din ultimii zece ani conduc sau au condus companii financiare. Clasamentul a fost realizat pe baza salariior, bonusurilor, a beneficiilor speciale, dar si a castigurilor realizate datorita cresterii pretului actiunilor primite drept remuneratie.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: