Netopia: Media platilor prin SMS s-a redus la jumatate in primul semestru, la 3-4 euro

Data publicarii: 28-07-2010 | Actualitate

Netopia Sistem a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere cu 36% a numarului de plati prin SMS procesate prin intermediul serviciului mobilPay comparativ cu aceeasi perioada din 2009, cu o valoare medie a platilor redusa insa de la 7 euro la 3-4 euro, a anuntat miercuri compania.

In primele sase luni din acest an, compania a procesat 360.000 de plati prin SMS, fata de 265.000 in perioada similara din 2009. Pentru intreg anul 2010, compania estimeaza ca va procesa aproximativ 650.000 de plati prin SMS.

In ceea ce priveste valoarea tranzactiilor efectuate, reprezentantii companiei preconizeaza ca pana la sfarsitul anului se va raporta un avans de doar 10% comparativ cu 2009. Astfel, daca anul trecut valoarea totala a platilor prin SMS efectuate prin intermediul serviciului mobilPay a fost de 3,5 milioane de euro, pentru acest an compania estimeaza ca va procesa mesaje in valoare de 3,85 milioane de euro.

"Cu toate ca numarul de tranzactii va creste cu 30% in acest an, valoarea totala a acestora nu va inregistra acelasi trend, deoarece media unei plati s-a injumatatit comparativ cu 2009", a declarat Founder&CEO Netopia Sistem, Antonio Eram.

Astfel, daca anul trecut, romanii efectuau tranzactii in valoare medie de 7 euro, anul acesta vor plati aproximativ 3 - 4 euro. Acest fenomen a fost determinat de intrarea in zona platilor prin SMS a comerciantilor cu produse la preturi mici, dar si de scaderea tarifelor in majoritatea magazinelor online.

Compania asigura in acest moment 80% din totalul platilor prin SMS din Romania. In acest an, piata locala de profil va avea o valoare de 4,8 de milioane de euro, tradusa printr-un numar total de peste 800.000 de plati prin mesaje.

Conform estimarilor Netopia Sistem, in acest moment, pe piata autohtona exista aproximativ 720 de site-uri care isi monetizeaza continutul cu ajutorului telefonului, cu 20% mai multe comparativ cu finele lui 2009, cand doar 600 de portalului recurgeau la aceasta metoda.

Netopia Sistem a inregistrat si o crestere cu 40% a numarului de informari si texte promotionale prin SMS trimise de companii prin intermediul serviciului web2sms. Astfel, in primul semestru al acestui an, compania a asigurat prin intermediul serviciului propriu livrarea a 21 milioane de mesaje, comparativ cu 15 milioane de SMS-uri in perioada similara a anului trecut.

Compania va asigura in acest an livrarea a 60% din numarul total de informari si texte promotionale prin SMS trimise de companii, care va ajunge la aproximativ 90 de milioane de mesaje.

Netopia Sistem este prezenta pe piata din Romania in domeniul comunicarii prin SMS si in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms, respectiv mobilPay.ro. Din portofoliul companiei mai fac parte, pe langa mobilPay, mobo.ro (portal dedicat aplicatiilor pe telefonul mobil care cuprinde peste 1.200 de titluri disponibile pentru orice model de telefon) si myGod.ro (platforma games on demand pentru PC).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: