BNR bate 1.000 de monede de argint la 150 de ani de la nasterea sopranei Hariclea Darclee

Data publicarii: 28-07-2010 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de vineri, o moneda din argint, dedicata aniversarii a 150 de ani de la nasterea sopranei Hariclea Darclee, potrivit unui comunicat transmis miercuri de institutie.

Monedele din argint au o valoare nominala de 10 lei, un tiraj de 3.000 de exemplare, sunt rotunde cu margine zimtata si au un diametru de 37 milimetri.

Aversul prezinta in prim plan, un grup de patru spectatori; in plan secund, imaginea partiala a unei sali de teatru de opera; in stanga-sus, stema Romaniei si inscriptia in arc de cerc "ROMANIA"; in dreapta, valoarea nominala - "10 lei"; in partea de jos, anul emisiunii - "2010".

Reversul prezinta in prim plan, portretul sopranei Hariclea Darclee; in plan secund, primele patru masuri ale ariei Vissi d'arte din opera Tosca de Giacomo Puccini; sus, inscriptia "HARICLEA DARCLEE"; jos, in stanga, anii "1860" si "1939", iar in dreapta, semnatura sopranei.

Pretul de vanzare, fara TVA, pentru moneda din argint aferenta emisiunii numismatice "Aniversarea a 150 de ani de la nasterea sopranei Hariclea Darclee" este de 200 lei.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele din argint, din emisiunea numismatica "Aniversarea a 150 de ani de la nasterea sopranei Hariclea Darclee", au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: