Baumix: Piata materialelor de constructii a scazut cu pana la 30% in cel de-al doilea trimestru

Data publicarii: 28-07-2010 | Afaceri

Baumix estimeaza o scadere cu 20-30% a pietei materialelor de constructii in cel de-al doilea trimestru din acest an fata de perioada similara din 2009, dupa o scadere de 30% in primele trei luni, a comunicat miercuri compania.

In 2009, piata materialelor de constructii a scazut cu circa 27% fata de anul anterior si ar putea inregistra o scadere de pina la 30 % in 2010, in lipsa proiectelor noi, au precizat reprezentantii companiei.

Baumix a anuntat ca productivitatea companiei a crescut cu 40%, datorita masurilor de eficientizare a activitatii luate in ultimele luni.

"Cand scade piata, cea mai buna metoda de a contracara efectele negative este aceea de a te focusa pe eficientizarea activitatii. In acest sens, 2009 si 2010 sunt ani de cotitura, in care am facut analize temeinice din punct de vedere economic si tehnic si am decis eliminarea tuturor costurilor care nu se mai justificau," a declarat director in cadrul Baumix, Razvan Bobe.

Cea mai importanta masura luata pentru eficientizarea procesului de productie a fost relocarea fabricii de la Gherla prin extinderea unitatii de la Ploiesti, care a dus la reducerea importanta a costurilor de chirie, regie, transport si a permis o mai buna coordonare a proceselor.

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, prezent pe piata din Romania din 2003. Compania are la ora actuala sase linii de productie la Ploiesti, cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar.

Gamele de produse oferite se adreseaza segmentului de renovari si lucrari de mici dimensiuni, iar prin intermediul gamei profesionale, Baumix se adreseaza firmelor specializate si acopera zona de finisari interioare si exterioare, incluzand din acest an si produse de rasini epoxidice pentru finisarea pardoselilor industriale. Producatorul include in portofoliul sau de produse si o gama extinsa de aditivi pentru mortare si betoane.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: