Studiu: Telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decat manerul toaletei

Data publicarii: 29-07-2010 | Diverse

Telefonul mobil are mai multe bacterii decat manerul de la toaleta. Un studiu din Marea Britanie efectuat de revista Wich? a aratat ca procentul de germeni poate fi si de 18 ori mai mare.

Unul dintre cele 30 de telefoane testate avea un nivel asa de ridicat de bacterii incat ii putea provoca proprietarului o indigestie serioasa.

Descoperirile facute de revista Wich? Sugereaza ca 14.7 dintre cele 63 de milioane de mobile folosite in prezent in Marea Britanie, reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea utilizatorilor, scrie Daily Mail.

"Nivelul bacteriilor potential daunatoare de pe mobile au depasit scala pe care le-am masurat. Acel telefon trebuie dezinfectat", a declarat Jim Francis, expert in igiena si cel care a condus studiul.

Cel mai contaminat telefon depasise cu 39 de unitati nivelul sigur pentru enterobacterii, un grup de bacterii care traiesc in intestinul gros al oamenilor si animalelor, incluzand aici bacterii ca salmonella.

A depasit de 170 de ori nivelul acceptabil de coliformi fecali, care sunt asociati cu fecalele umane.

De asemenea, pe telefoane au fost decoperite si alte bacterii inclusiv cele care provoaca toxiinfectii alimentare precum e.coli si staphylococcus aureus, insa acestea se incadrau in limitele de siguranta.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: