Cinci motive pentru care sa refuzi un job

Data publicarii: 30-07-2010 | HR/Cariere

Nu orice loc de munca trebuie acceptat, spun specialistii in resurse umane, cu toate ca oportunitatile pe piata fortei de munca sunt extrem de limitate in prezent si multe persoane ar da orice doar sa se angajeze.

Alegerea unui job nepotrivit poate avea efecte negative asupra evolutiei profesionale, dar si in sfera vietii personale. "Un pas in cariera trebuie gandit macar pe termen mediu, pe o perioada de cel putin doi ani. Daca renunti la un job dupa doar sase luni risti sa te discreditezi, sa iti strici reputatia si cartea de vizita", spune Madalina Balan, general manager al firmei Hart Human Resources. Potrivit acesteia, nemultumirile cu privire la mediul de lucru sau la salariu sunt suficiente pentru a te determina sa renunti rapid la un job.

1. Munca peste program. Supraincarcarea si programul prelungit sunt la ordinea zilei in companiile din Romania, dupa cum arata sondaje recente, insa transformarea acestora in rutina zilnica sunt de natura sa transforme in calvar viata personala si de familie. Daca oboseala fizica si psihica se acumuleaza, riscurile pentru sanatate sunt foarte mari. Intre altele, orele suplimentare cresc riscul de infarct.

Integral in Realitatea.net