Topul universitatilor: Romania nu are nicio universitate de cinci stele

Data publicarii: 30-07-2010 | Diverse

Nicio universitate din Romania nu a primit cinci stele, la evaluarea anuala realizata de mai multe organizatii neguvernamentale, arata raportul Coalitiei pentru Universitati Curate. Este al doilea an consecutiv in care nicio institutie de invatamant superior din Romania nu primeste punctajul maxim la capitolul integritate

Nicio universitate de stat din Romania nu a indeplinit conditiile de transparenta si corectitudine pentru a putea fi incadrata la categoria de cinci stele, potrivit unui top al integritatii universitatilor de la noi din tara realizat de Coalitia pentru Universitati Curate. Este al doilea an consecutiv in care Romania nu are nicio universitate de 5 stele.

Pe primele trei locuri se afla, ca si anul trecut, Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca si "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Acestea intrunesc aproape toate criteriile de transparenta si corectitudine, si au primit patru stele.

Fata de anul tercut, in 2010 au mai trecut inca doua universitati la categoria de patru stele. Este vorba de Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia si  Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti care au primit anul acesta cate o stea in plus.

19 din cele 42 de universitati au primit trei stele in 2010, fata de 17 in primul an de analiza.

Integral in Realitatea.net