Termenul de depunere a proiectelor pentru trei masuri SAPARD s-a prelungit

Data publicarii: 01-09-2006
SAPARDRegula este ca in masura in care exista fonduri disponibile sa se primeasca proiecte pana la epuizarea sumei de bani alocata, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Pentru sesiunea din luna august, in cadrul programului SAPARD, s-au primit proiecte pentru trei masuri: 1.2 "Imbunatatirea structurilor in vederea realizarii controlului de calitate, veterinar si fitosanitar, pentru calitatea produselor alimentare si pentru protectia consumatorilor", 3.2 "Constituirea grupurilor de producatori" si masura 3.3 "Metode agricole de productie proiectate sa protejeze mediu si sa mentina peisajul rural".

Potrivit datelor estimative primite de la agentie, pentru aceste masuri au fost depuse 29 de proiecte, repartizate astfel: 18 proiecte pentru masura 1.2, un numar de trei proiecte pentru masura 3.2 , respectiv opt pentru masura 3.3. La finalul lunii, au ramas disponibile aproximativ 26 de milioane de euro, neexistand nicio masura, din cele trei, pentru care fondurile alocate sa fie epuizate. Pentru masura 1.2 au ramas circa 7.236.282 de euro, pentru masura 3.2 se mai pot aproba proiecte in valoare de 2.739.975 de euro. Cele mai multe fonduri, anume 16.223.851 de euro, sunt disponibile pentru masura 3.3 "Metode agricole de productie proiectate sa protejeze mediul si sa mentina peisajul rural".

Anul 2006 este ultimul an in care s-au mai primit cereri de finantare pentru Programul SAPARD, urmand ca pana in 2008 sa fie efectuate toate platile aferente contractelor. La sfarsitul lunii iulie, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a sistat primirea cererilor de finantare. Prin investitiile realizate cu fonduri nerambursabile SAPARD au fost create peste 20.000 de noi locuri de munca pentru populatia din mediul rural, dintre care 8.000 de locuri de munca sunt ocupate de catre femei.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: