Wall Street Journal spulbera cele mai populare 10 mituri ale pietei de capital

Data publicarii: 30-07-2010 | International

Este vorba de sfaturile si indemnurile lansate de consultanti si brokeri pentru calmarea clientilor

Odata cu izbucnirea crizei datoriilor eu-ro--pene, volatilitatea a revenit pe pietele mon-diale de capital. Pentru calmarea in-ve--stito-rilor, casele de brokeraj si cabine-tele de con-sultanta financiara se intrec in "indicatii inte-lepte". Dar nu toate merita atentia, afirma "Wall Street Journal". Publicatia desfiinteaza cel mai des intal-nite 10 mituri ale pietelor de actiuni. Ac-tiunile ba se scumpesc, ba se ieftinesc, cu o rapiditate uluitoare. O miscare hao-tica si ab-so-lut respingatoare care pune la grea incercare nervii investitorilor.

Pusi in fata acestui adevarat test de rezistenta, acestia apeleaza la sfaturile brokerilor si ale consultantilor de specialitate, in spe-ranta redobandirii increderii in propria jude-cata. Obtin insa aceleasi fraze stan-dard, care se fac auzite de fiecare data in vre-muri tulburi.

1."Este cel mai potrivit moment pentru investitii". - Oare? Intrebati un broker cand si-a avertizat clientii sa nu investeasca. Este acelasi lucru cu a intreba un frizer daca este momentul pentru o tunsoare. "Desigur, domnule!", va fi, invariabil, raspunsul acestuia.

Integral in Financiarul