FMI: Guvernul trebuie sa reinceapa in forta privatizarile. Ce mai are statul de dat

Data publicarii: 05-08-2010 | Economie

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, spune ca Guvernul trebuie sa reinceapa programul de privatizare a companiilor de stat. De asemenea, autoritatile ar trebui sa vanda si participatiile minoritare pe care le mai detine la companiile deja privatizate.

Franks spune ca Guvernul ar trebui sa reinceapa in forta programul de privatizare a companiilor de stat pentru a aduce bani la buget. De asemenea, acesta adauga ca inca exista o problema cu pierderile generate de companiile de stat neperformante. Pierderile acestor companii trebuie minimizate, iar daca restrucutrarile si privatizarile nu reusesc, statul ar trebui sa ia decizia inchiderii acestora.

"Exisa o tinta in programul nostru ce priveste tinerea in frau a pierderilor pe care le fac companiile mari de stat (...) Cred ca autoritatile ar trebui sa reactiveze in forta programul de privatizari in zona publica. Autoritatile ar trebui sa devina mai active in restructurarea sau chiar inchiderea acelor companii care nu pot fi privatizate", spune seful misiunii FMI in Romania.

Integral in Money.ro