Garda Financiara a suspendat activitatea a 12 agenti economici in Centrul istoric al Capitalei

Data publicarii: 06-08-2010 | Actualitate

Comisarii Garzii Financiare Bucuresti au efectuat un control inopinat in noaptea de 5 spre 6 august si au suspendat activitatea a 12 agenti economici in Centrul istoric al Capitalei pentru neutilizarea caselor de marcat, anunta vineri Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) informeaza, printr-un comunicat remis vineri, ca in noaptea de 5 spre 6 august, au fost verificati 22 de agenti economici in zona Centrului istoric al Capitalei. In urma abaterilor de la legislatia fiscala in vigoare constatate au fost aplicate amenzi in valoare de 125.000 lei.

Potrivit ANAF, in baza prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicate, au fost efectuate confiscari de bani numerar in valoare totala de 7.000 lei.

Garda Financiara avertizeaza operatorii economici asupra obligativitatii utilizarii aparatelor de marcat pentru toate vanzarile, pentru a evita masura suspendarii activitatii si recomanda clientilor sa solicite bonul fiscal de fiecare data cand achizitioneaza produse din unitatile de vanzare cu amanuntul. Actiunile structurilor de control ale ANAF se vor intensifica in perioada urmatoare, in vederea combaterii evaziunii fiscale.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: