Ministerul Economiei lanseaza un nou apel de proiecte pentru investitii in IMM-uri, de 301 mil. lei

Data publicarii: 06-08-2010 | Economie

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a semnat vineri 185 de contracte cu finantare nerambursabila, in valoare totala de 151,11 milioane lei (35,66 mil. euro), destinate investitiilor in intreprinderi mici si mijlocii, iar luni va lansa cel de-al treilea apel, de 301 mil. lei.

"Bugetul alocat acestui apel de proiecte a fost de 430 de milioane de lei. Un numar de 646 de firme au depus proiecte, din care s-au aprobat 448 de proiecte, cu valoarea finantarii nerambursabile de 375,9 milioane lei", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat din minister Constantin Claudiu Stafie.

Contractele sunt aferente schemei de sprijin financiar de pana la 1,075 milioane lei acordat pentru investitii in intreprinderi mici si mijlocii, din cadrul Axei prioritare 1-1.1 "Investitii productive si pregatirea pentru competitia de piata a intreprinderilor, in special IMM" din Programul Operational Sectorial: Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

"Luni vom posta pe site Ghidul solicitantului pentru apelul cu numarul 3 din aceasta operatiune, destinat IMM-urilor, cu inceperea inscrierilor din 6 septembrie. Valoarea apelului este de 301 milioane lei si de maxim 1,075 milioane lei pentru fiecare proiect",

La randul sau, premierul Emil Boc, prezent la semnarea contractelor, a declarat ca inca nu este multumit de absorbtia fondurilor europene in Romania.

"Banii europeni sunt bani publici si trebuie cheltuiti cu reguli de maxima transparenta. Spun asta in contextul in care, din nefericire, in trecut, au fost cazuri de proiecte pe bani europeni care au trebuit sa fie anulate si banii returnati la UE, cu penalizarea statului roman. La fel ca si statul, si dumneavoastra aveti o responsabilitate deplina, astfel ca Romania sa nu fie pusa in situatia de a mai returna bani", a declarat Emil Boc, adresandu-se celor 13 beneficiari de fonduri europene prezenti la sediul ministerului.

Totodata, premierul considera ca fondurile europene reprezinta calea cea mai sigura de iesire a Romaniei din recesiunea economica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: