Comisioanele abuzive ale bancilor, din nou in instanta. Se pregatesc 100 de procese

Data publicarii: 09-08-2010 | Finante-Banci

Dupa ce, in urma cu trei luni de zile, a fost invinsa in instanta de 19 clienti, Volksbank se pregateste de un proces cu alti 100 de debitori. Sunt reclamate comisioane abuzive si clauze privind revizuirea dobanzii

Nemultumiti de faptul ca li se percepe in continuare comisionul de risc, chiar daca el a fost declarat ilegal de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), peste 100 de clienti ai Volksbank Romania, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, se pregatesc sa actioneze banca in judecata.

Comisionul respectiv trebuia eliminat incepand cu data de 1 iunie, insa clientii sustin ca li se percepe in continuare si ca, in urma valului de plangeri care a ajuns la ANPC, banca intentioneaza sa-i schimbe doar denumirea, in "comision de administrare". Comisionul cu pricina este de 0,165% aplicat la soldul creditului, platibil lunar, in zilele de scadenta, pe toata durata de derulare a contractului de credit. Petitionarii cer eliminarea acestei taxe, precum si rambursarea tuturor sumelor percepute pana in prezent.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: