BT Asset Management a demarat procedura de autorizare a fondului de investitii BT Index Austria ATX

Data publicarii: 10-08-2010 | Bursa

BT Asset Management SAI SA, companie specializata pe administrarea investitiilor, membra a grupului financiar Banca Transilvania, a demarat marti procedura de autorizare a BT Index Austria ATX, fond de investitii denominat in euro, pe indicele ATX al Bursei din Viena, a anuntat banca.

"BT Index Austria ATX va fi primul fond deschis al Bancii Transilvania, denominat in euro. Completam astfel oferta de servicii a grupului nostru, iar de aceasta data ne adresam clientilor actuali si potentiali care doresc sa realizeze plasamente in valuta, pe o piata externa - lichida, matura si extinsa", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

BT Index Austria ATX va oferi clientilor companiei BT Asset Management posibilitatea de a investi in companii cotate, lichide si recunoscute la nivel european. Astfel, poate fi fructificat potentialul de crestere al unei piete occidentale mature si eliminat riscul valutar determinat de eventuala depreciere a leului.

"BT Asset Management este prima institutie financiara din zona Europei de Est care a primit din partea Bursei din Viena o licenta de a utiliza ATX ca baza pentru un fond de index dedicat pietei austriece. Vedem un interes in crestere al investitorilor romani privind companiile listate la Bursa din Viena", a spus directorul general al Bursei din Viena, Michael Buhl.

ATX, cel mai important indice al Bursei din Viena, are in structura 20 dintre cele mai reprezentative companii tranzactionate pe respectiva piata. Indicele este calculat si transmis in timp real si denominat in euro. Incepand cu 31 iulie, capitalizarea bursiera a Austrian Traded Index a depasit 57 de miliarde euro, capitalizarea propriu-zisa de tranzactionare ajungand la peste 34 de miliarde euro.

Austrian Traded Index este un brand cunoscut pe plan global si un index de referinta pentru piata bursiera din Austria. In intreaga lume, indexul este utilizat de 23 de emitenti - banci, companii de asigurare si manageri de fonduri - ca fundament pentru instrumentele financiare, asa cum sunt produsele structurate si derivate standard, adica futures si options. In prezent, sunt peste 1.500 de produse structurate - certificate, warante si titluri - 2 ETF-uri (Exchange Traded Funds) si doua fonduri administrate pasiv, legate de ATX.

"Am ales ATX deoarece companiile din componenta acestuia au, in marea lor majoritate, operatiuni atat pe piata din Austria, cat si pe cele din Europa Centrala si de Est. Ca urmare, BT Index Austria ATX va oferi clientilor expunere atat pe o piata matura - asa cum este Austria - cat si pe economiile emergente din regiunea noastra", a afirmat directorul general in cadrul BT Asset Management, Radu Hanga.

BT Asset Management ocupa pozitia a patra pe piata fondurilor de investitii, cu active totale administrate de 240 milioane lei si un numar de peste 8.000 de clienti activi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: