Bancile renunta cu greu la comisionul de risc. 77 de reclamatii in ultimele doua luni

Data publicarii: 10-08-2010 | Finante-Banci

Una spune legea pe hartie, alta se intampla la ghiseele bancare. Bancile ar fi trebuit sa elimine cosmisionul de risc, dar au gasit o portita legislativa pentru a mai lua banii de la clienti, inca 3 luni. Cei care refuza sa-l achite, risca sa ajunga pe lista neagra a Biroului de Credite si sa plateasca in plus si penalizari.

Comisionul de risc cerut de banci poate sa reprezinte chiar si 20, 30% din rata lunara pe care o are de platit un client. Ordonanta prin care bancile sunt obligate sa renunte la acest comision a fost adoptata acum doua luni, dar institutiile financiare nu se grabesc sa puna in aplicare legea. Comisioanele de risc se transforma in comisioane de administrare.

Dupa aparitia ordonantei, multi clienti ai bancilor nu au mai platit comisionul de risc. Urmarea a fost cat se poate de neplacuta - s-au trezit cu restante si amenintati cu Biroul de Credit. Unii clienti vor sa dea banca in judecata, altii se adreseaza protectiei consumatorului.

In ultimele doua luni au fost inregistrate peste 1.200 de reclamatii catre banci. Dintre acestea, 77 se refera la perceperea comisionului de risc.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: