DIICOT: 12 persoane acuzate ca au obtinut ilegal credite bancare de 700.000 euro

Data publicarii: 11-08-2010 | Actualitate

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) audiaza, marti, 12 persoane, acuzate ca au obtinut ilegal credite bancare in valoare de peste 700.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cele 12 persoane sunt invinuite de savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, spalare de bani si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat.

Procurorii sustin ca membrii gruparii erau specializati in obtinerea de credite bancare, prin inducerea in eroare a functionarilor bancari si folosirea unor documente falsificate, respectiv adeverinte de venit false, pe numele unor persoane care nu erau angajate la societatile comerciale emitente.

De asemenea, invinuitii au intocmit, pe numele mai multor persoane, documente fictive de angajare in cadrul unor societati comerciale, actele false fiind folosite pentru obtinerea in mod fraudulos a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Prejudiciul calculat de procurori se ridica la peste 700.000 euro.

Marti, procurorii au efectuat 13 perchezitii domiciliare, la sediul DIICOT fiind aduse pentru audiere cele 12 persoane.

Ancheta a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie si cu sprijinul lucratorilor din cadrul Unitatii Speciale 'Vlad Tepes'.

AGERPRES