Credit Europe Bank, Brasov: Mai multi brasoveni au ramas fara niciun leu in conturile bancare

Data publicarii: 11-08-2010 | Finante-Banci

Un numar de 11 brasoveni au constatat in ultimele zile ca au ramas fara niciun ban in conturile deschise la banca Credit Europe Bank, sucursala Brasov, prejudiciul fiind in acest moment de 1 milion de lei, dar este posibil ca numarul pagubitilor sa creasca in urmatoarele zile, pe masura ce oamenii isi vor verifica conturile.

Directorul OPC Brasov, Ionut Spataru a declarat, miercuri ca, incepand de marti, la sediul OPC Brasov s-au depus mai multe reclamatii scrise si s-au facut mai multe sesizari telefonice cu privire la acest fenomen dupa ce, cele 11 persoane au mers la banca sa-si reinoiasca depozitele si sa renegocieze dobanzile.

Acestea au constatat ca nu mai au niciun leu in cont fiind vorba de sume de 73.000 de euro sau 204.471 de lei, cele mai mari sume care au disparut din conturi, dar si sume de 60.000 de euro, 200.000 si 100.000 de lei, in total 1 milion de lei.

Spataru a adaugat ca miercuri a fost sunat de vicepresedintele Bancii centrale din Bucuresti si i s-a sugerat ca ar fi bine sa incerce pe cale amiabila o solutionare a problemei.

Conducerea sucursalei din Brasov a bancii nu a dorit sa dea nici un fel de declaratii, in schimb a inmanat ziaristilor prezenti in fata bancii un scurt comunicat de presa in care se precizeaza: "Cu privire la informatiile aparute in presa, referitoare la disparitia unor sume de bani din conturile unor clienti ai Credit Europe Bank Sucursala Brasov va aducem la cunostinta ca, in urma sesizarilor primite din partea unor clienti ai sucursalei, in data de 30 iulie 2010, am demarat ancheta interna pentru investigarea plangerilor. Totodata, in data de 5 august 2010, am sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pentru demararea cercetarilor. Pentru a nu periclita rezultatele anchetei desfasurate de organele de cercetare penala, nu putem da mai multe informatii despre caz, dar va asiguram ca vom colabora si vom oferi acestora sprijinul nostru pentru identificarea faptuitorilor. In functie de rezultatul verificarilor vom intreprinde demersurile necesare astfel incat, in limitele impuse de lege, sa nu fie pagubit niciun client caruia legea ii da dreptate", se arata in comunicatul de presa.

AGERPRES

Credit Europe Bank: Vom intreprinde demersurile necesare, astfel incat, in limitele impuse de lege, sa nu fie pagubit niciun client caruia legea ii da dreptate

"Cu privire la informatiile aparute in presa referitoare la disparitia unor sume de bani din conturile unor clienti ai Credit Europe Bank Sucursala Brasov, va aducem la cunostinta ca in urma sesizarilor primite din partea unor clienti ai sucursalei, in data de 30.07.2010 am demarat o ancheta interna pentru investigarea plangerilor", se arata in pozitia oficiala a bancii.

Totodata la data de 05.08.2010, Credit Europe Bank a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pentru demararea cercetarilor. Cazul este investigat in acest moment de catre DIICOT. "Pentru a nu periclita rezultatele anchetei desfasurate de organele de cercetare penala, nu putem da mai multe informatii despre caz, dar va asiguram ca vom colabora si vom oferi acestora sprijinul nostru pentru identificarea faptuitorilor.

In functie de rezultatele verificarilor, vom intreprinde demersurile necesare, astfel incat, in limitele impuse de lege, sa nu fie pagubit niciun client caruia legea ii da dreptate", se mai arata in comunicatul bancii.

Redactia BankNews.ro