Rectificarea taie din banii pentru investitii, sumele ramase vor fi alocate proiectelor prioritare

Data publicarii: 12-08-2010 | Economie

 
Guvernul va taia la rectificarea bugetara o suma echivalenta cu 0,2% din PIB din banii destinati investitiilor, iar ministerele trebuie sa aleaga zece proiecte de investitii spre care banii ramaSi vor fi alocati cu prioritate, a anuntat premierul Emil Boc.

"Fiecare minister iSi va reevalua Si va comunica public primele zece prioritati de investitii care vor fi cu accent pe cele care se termina in 2010 Si in 2011. Pana saptamana viitoare, fiecare minister, in urma discutiilor cu prim-ministrul, in urma acestui proces de rectificare bugetara, iSi va prioritiza investitiile astfel incat sa acordam prioritate acelora care se pot finaliza in perioada urmatoare Si sa se diminueze impactul acelora care aveau in spate ani in Sir de lucrari neefectuate", a declarat Boc la finalul Sedintei in care Guvernul a discutat in prima lectura rectificarea bugetara pe anul 2010.

Boc a mai spus ca la rectificarea bugetara va fi suplimentat bugetul de asigurari sociale cu 3,8 miliarde de lei pentru plata pensiilor, vor fi alocate 1,9 miliarde de lei pentru achitarea datoriilor din sistemul sanitar Si alte 900 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Pentru plata datoriilor pe care le au companiile de stat catre agentii economici va fi alocata suma de 500 de milioane de lei.

Bugetul Fondului National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) va fi suplimentat cu 46 de milioane de euro, suma care va asigura acordarea de credite in limita a 2 miliarde de euro.

In ceea ce priveSte sumele necesare cofinantarii proiectelor UE, Boc a declarat ca nu va fi taiat "niciun euro" de la acest capitol ci, dimpotriva, bugetele ministerelor Agriculturii Si Mediului vor beneficia de suplimentari. Bugetul Ministerului Dezvoltarii Si Turismului va primi 30 de milioane de lei pentru reconstructia caselor afectate de inundatii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: