Absolventii trimit 37 de CV-uri si asteapta 4 luni pana isi gasesc primul job

Data publicarii: 13-08-2010 | HR/Cariere

De asemenea, tinerii romani trimit in medie 37 de CV-uri inainte de a-si gasi un job, potrivit studiului "Graduate Barometer 2010", realizat de compania germana de consultanta Trendence si publicat de revista Capital.

Spre comparatie, absolventii din Bulgaria trimit in medie doar 19 CV-uri inainte de a-si gasi un loc de munca, in timp ce tinerii din Cehia au nevoie de 20 de aplicatii pentru a se angaja, iar cei din Grecia de 23. Doar absolventii din Polonia isi gasesc mai greu un job decat romanii, cu o medie de 44 de CV-uri inainte de prima slujba.

Asteptarile salariale ale celor peste 6.600 de respondenti din Romania indica o medie de 800 de euro pe luna pentru primul job. Pretentiile tinerilor sunt mult peste oferta angajatorilor, care cauta in special persoane cu experienta si nu sunt dispusi sa ofere mai mult de 200-300 de euro celor care nu au mai lucrat.

In aceste conditii, tinerii fara experienta sunt printre cei mai predispusi la somajul pe termen lung. Potrivit datelor ANOFM, aproape jumatate (48%) din totalul somerilor sub 25 de ani se aflau in somaj de peste sase luni.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: