Numarul de angajati se va reduce cu 1,8 la suta in 2010

Data publicarii: 13-08-2010 | Economie

Numarul de salariati din Romania se va reduce in acest an cu 1,8 la suta, din cauza dificultatilor economice cu care se confrunta Romania, in timp ce la constructia initiala a bugetului statului a fost luata in calcul o prognoza de crestere cu 0,9 la suta a numarului de salariati, se arata in nota de fundamentare a proiectului de rectificare bugetara obtinut de Agerpres.

Bugetul asigurarilor de somaj va fi suplimentat, la rectificare, cu 824,7 milioane lei pentru plata indemnizatiilor de somaj pana la sfarsitul anului, potrivit proiectului de ordonanta de guvern privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

De asemenea, va fi alocata o suma suplimentara de 413,3 milioane lei pentru plata contributiilor aferente indemnizatiilor de somaj.

Romania are, la nivel national, 679.495 someri inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, din care 286.494 femei.

Rata somajului in luna iulie a fost de 7,43 la suta, comparativ cu 7,44 la suta in luna iunie si cu 6,3 la suta in aceeasi luna a anului trecut, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. La constructia initiala a bugetului a fost luat in calcul un numar de 645.000 de someri.

Integral in Agerpres

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: