BNR pune in circulatie o moneda de argint dedicata actorului Stefan Ciobotarasu

Data publicarii: 16-08-2010 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune in circulatie, luni, in scop numismatic, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea actorului Stefan Ciobotarasu, potrivit unui comunicat al BNR. Moneda din argint, cu o valoare nominala de 10 lei, are o forma rotunda, cu diametrul de 37 milimetri, marginea zimtata si greutatea de 31,103 grame.

Pretul de vanzare (exclusiv TVA) pentru moneda din argint aferenta emisiunii numismatice 'Aniversarea a 100 de ani de la nasterea actorului Stefan Ciobotarasu' este de 205 lei, iar tirajul emisiunii - 1.000 bucati.

Aversul prezinta o compozitie grafica sugerand lumea teatrului si a filmului; in dreapta, stema Romaniei; de sus in jos, valoarea nominala a monedei - '10 LEI', inscriptia 'ROMANIA' si anul de emisiune '2010'.

Reversul prezinta portretul actorului Stefan Ciobotarasu in rolul pe care l-a jucat in filmul 'Columna', reprezentat intr-un cadru al unei pelicule de film; la exterior, in stanga, inscriptia in arc de cerc 'STEFAN CIOBOTARASU'; jos, anii '1910' si '1970', intre care a trait actorul.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, sunt fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza.

Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central.

Monedele din argint, din emisiunea numismatica 'Aniversarea a 100 de ani de la nasterea actorului Stefan Ciobotarasu', au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale BNR, incepand cu data de 16 august, precizeaza comunicatul mentionat.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: