Datornicii, executati silit de stat in termen de 15 zile de la trimiterea somatiei

Data publicarii: 17-08-2010 | Diverse

Nu ati platit o amenda de circulatie sau un impozit? Aveti toate sansele sa nu va mai primiti salariul sau chiar sa ramaneti fara casa si fara masina. In plina perioada de criza, statul nu ii mai pasuieste pe datornici. Cei care uita, nu pot sau nu vor sa-si achite darile sunt executati silit.

Sute de mii de romani sunt executati silit pentru neplata taxelor, impozitelor sau amenzilor. Datornicii raman fara case, masini si salarii. Procedura este simpla. Directiile Generale de Impozite si Taxe Locale trimit somatii persoanelor care isi nu achita obligatiile. Indiferent daca somatia ajunge sau nu la destinatar, executarea silita incepe dupa 15 zile, in cazul in care debitele nu sunt achitate.

Initial sunt blocate conturile restantierilor si este instituita poprirea pe salariu, care nu poate fi mai mare de 30% din venituri. Urmeaza sechestrarea bunurilor. Daca datoriile nu sunt platite, casa
 sau masina debitorului este scoasa la licitatie. Din suma obtinuta sunt achitate taxele, impozitele sau amenzile restante, cu penalitatile de rigoare, se retin si cheltuielile presupuse de procedura de executare silita, iar cu restul ramane proprietarul.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: