Afacerile Aviva Asigurari de Viata au scazut cu 17% in primul semestru, la circa 40 milioane lei

Data publicarii: 18-08-2010 | Afaceri

Aviva Asigurari de Viata a afisat pentru primul semestru un volum de prime brute subscrise de circa 40 milioane lei, in scadere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat miercuri directorul general al Aviva Romania, Mihai Popescu.

"Veniturile totale ale grupului Aviva Romania au scazut cu 14% fiind afectate mai ales de reducerea vanzarilor prin canalul bancassurance, in conditiile in care acestea au fost legate de creditele acordate de banci", a mentionat Popescu.

El a adaugat ca un alt motiv al scaderii veniturilor totale este legat de efectul rezilierilor de polite, la care se adauga modificarea modului de calcul a primelor anualizate.

Directorul general al Aviva Romania sustine ca Aviva a investit pana in prezent 243 milioane lei in dezvoltarea companiilor din Romania, iar in prezent este in curs de marire a capitalului cu inca 7 milioane euro (aproximativ 30 milioane lei).

"Vestea buna pentru noi este ca vanzarile individuale, prin consultanti proprii, a fost in crestere in primul semestru si ne asteptam la o performanta mai buna in al doilea semestru al acestui an", a mentionat Popescu.

Aviva Asigurari de Viata inregistrase in 2009 un volum de prime brute subscrise de 101,95 milioane lei, in scadere cu 5,2% fata de 2008 cand inregistrase afaceri de 107,62 milioane lei.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania (achizitionata pe 30 noiembrie 2007).

Aviva si-a inceput activitatea de asigurari de viata in Romania in 2000, avand un portofoliu de peste 50.000 de clienti (excluzand asigurarile credit life) si fonduri in administrare de 27 milioane lire sterline.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: