Videanu: Sunt adeptul mentinerii monopolului de stat in sistemul de transport al energiei

Data publicarii: 19-08-2010 | Economie

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi ca este adeptul mentinerii monopolului de stat in sistemul de transport al energiei, in conditiile in care statul asigura accesul in mod nediscriminatoriu pentru toate companiile din piata.

"Sunt adeptul mentinerii monopolului statului in domeniul sistemului national de transport (al energiei, n.r.) tocmai pentru a asigura accesul nediscriminatoriu si in mod egal tuturor participantilor din acest punct de vedere. Dar este si o mare responsabilitate pe care statul trebuie sa si-o asume si aici, in opinia mea, numai statul ar putea sa faca acest lucru prin investitiile in ranforsarea sistemului, cat si in dezvoltarea interconectarilor", a mentionat Videanu.

Acesta a adaugat ca sistemul energetic din Romania reprezinta un domeniu foarte important al economiei romanesti, "un pilon important de reluare a relansarii economiei romanesti". Videanu sustine ca sistemul energetic romanesc este atractiv pentru potentialii investitori.

"In momentul de fata, Romania se afla in discutii avansate pentru crearea acelor conditii ca tara noastra sa devina o poarta deschisa catre Uniunea Europeana din punct de vedere al asigurarii securitatii energetice a Uniunii Europene", a mai spus Videanu.

Ministrul economiei sustine ca, in ciuda crizei, companiile din sistemul energetic sunt inca suficient de profitabile si isi asigura prin fluxul de numerar o parte din necesarul de investitii de care au nevoie, ceea ce reprezinta "un element de credibilitate in fata fiecarui finantator".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: