Videanu: Aproape 11 milioane de romani sunt asistati social de un stat roman saracit

Data publicarii: 19-08-2010 | Actualitate

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi ca sunt aproape 11 milioane de romani care sunt asistati social de statul roman, intr-o forma sau alta, fenomen care a luat amploare in ultimii 20 de ani si care "deturneaza total sensul muncii".

"Aproape 11 milioane de romani sunt asistati de statul roman, intr-o forma sau alta, un stat roman saracit. La tara, cu 500.000 lei vechi mancare si bautura pe zi, nu gasesti om care sa se duca la munca, insa ia ajutoare sociale care deturneaza total sensul muncii. Va trebui o data pentru totdeauna sa spunem stop acestei risipe inutile", a mentionat Videanu.

Acesta sustine ca sunt oameni care au nevoie de sprijinul statului si care trebuie ajutati, iar putinele resurse existente in acest scop sa fie canalizate catre cei care au nevoie.

"Avem vreo 200 de programe pe ceea ce inseamna asistenta sociala. Acesta este mentalul colectiv care este speculat de politicieni. Care este oferta pe care o fac politicienii in campania electrorala? Munca? Niciodata! Ajutorul social, speculand un mental colectiv care deriva din istoria recenta de 20 de ani", a mai spus Videanu.

El a adaugat ca, in octombrie, "vom avea o surpriza placuta, inclusiv de modificare a codului muncii in sensul flexibilizarii fortei de munca".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: