Seitan spune ca salariile in sectorul bugetar vor creste in 2011

Data publicarii: 19-08-2010 | Economie

Salariile in sectorul bugetar vor creste, in 2011, insa nu toti functionarii vor recupera cele 25 de procente pierdute anul acesta, cresterea fiind mai mare pentru salariile mici, a declarat, joi, la Targoviste, ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Potrivit ministrului Muncii, salariile mici vor creste chiar si cu procente mai mari de 25%. "Nu o sa ajungem la toata lumea la grila, dar la cei cu salarii mai mici ne apropiem mai mult de grila si cresterea va fi mai mare (…) O sa vedeti ca salariile mici, care sunt in jurul salariului minim sau peste salariul minim, o sa aiba cresteri peste 25%", a precizat Mihai Seitan.

Oficialul guvernamental a precizat ca procentele de crestere depind de mai multi factori cum ar fi restructurarile de personal, al treisprezecelea salariu si primele de vacanta.

"Anvelopa pentru anul viitor, daca n-am face nicio reducere de personal, ne-ar permite o crestere de circa 5% a salariilor. Daca anul viitor vom restricta, in continuare, ideea unui al treisprezecelea salariu si a unor prime de vacanta vom avea inca 5%, in medie, la care vom putea adauga o crestere datorata reducerii de personal, care o facem acum, sa vedem la cat ajungem pana la sfarsitul anului", a precizat Seitan.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a fost prezent joi la Targoviste, unde a discutat cu autoritatile judetene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: